Udruga

Nekolicina mladih entuzijasta 2007. godine je osnovala udrugu mladih „KUM“ Proložac s ciljem da mladima i široj društvenoj zajednici ponudi kvalitetan program. Za prvog predsjednika izabran je Hrvoje Garac, a za potpredsjednike Miro Matić, Mirjana Dropuljić i Ana Leko.

Zašto smo se odlučili osnovati udrugu? Zato jer smatramo kako boljitak društvene zajednice počinje od nas samih, ili kao reče Kennedy : „Ne pitaj što država može učiniti za tebe, već što ti možeš učiniti za državu!“

U ne baš lakim okolnostima bez novčanih prihoda, s mnogo skeptičnosti, ali srećom, s puno više entuzijazma Udruga je krenula s radom. Naše prve aktivnosti bile su turnir mladih Imotske krajine te humanitarna akcija za pomoć Udruzi osoba s invaliditetom Imotski kroz organizaciju ženskog malonogometnog turnira i predstave „ Tko je bolestan?“ proloških amaterskih glumaca. Sljedeće godine uslijedile su razne akcije od kojih bismo izdvojili organizaciju stand-up komedije Željka Pervana, predstavljanje knjige „Tvoja krv i moja“ Julienne Bušić, javnu tribinu „Ovisnosti među mladima“ te projekt u afirmaciji zdravih stilova života „Reci NE ovisnosti“ povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti u prosincu 2009. godine. Uspostavili smo suradnju s brojnim udrugama i institucijama kao što je Ured za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH. Važno je napomenuti da smo u svim našim aktivnostima imali potporu lokalne zajednice, vjerskih zajednica, medija te brojnih udruga koje djeluju na području Imotske krajine.

Na redovnoj izbornoj skupštini 2010. godine ponovno je za predsjednika izabran Hrvoje Garac, a za potpredsjednike su izabrani Miro Matić, Mirko Dropuljić i Andrea Tolić. U tijela Udruge izabrani su novi mladi ljudi, dokazani u radu Udruge u svim njenim aktivnostima. To je najbolja potvrda da je temeljna ideja afirmacije mladih zacrtana na „Matića zidu“ naišla na plodno tlo te da su mladi prepoznali naš rad. To je obveza koju spremno preuzimamo uvjereni kako mlade Proložane nećemo razočarati.

Za nas, članice i članove „KUM“ –a svaki mladi čovjek je najvažniji resurs i ishodište djelovanja. Boriti se za mlade znači boriti se za budućnost: za zdravo društvo bez podjela koje će biti okrenuto mladima te za poticajnu društvenu klimu. Samo takvo društvo može biti u funkciji mladih i za mlade te im pomoći da se ostvare na najbolji mogući način. To je naš stav otpočetka, a tako će biti i u buduće.

Dragi posjetitelji naše web stranice, pratite naš rad i dalje, sudjelujte svojim komentarima, prijedlozima i kritikama, a mi se obvezujemo na još predaniji rad za sve nas.

 

Vodstvo udruge 2010.-2012.


Upravni odbor

Predsjednik: Hrvoje Garac
Potpredsjednici: Mirko Dropuljić, Andrea Tolić, Miro Matić
Tajnik: Toni Garac
Blagajnik. Maruška Grbavac
Tri člana Upravnog odbora izabrana od strane Skupštine: Petar Knezović, Krešo Dropuljić, Mario Jukić

Nadzorni odbor

Frano Barbić, Josipa Ćorić, Ivan Bilić

Sud časti

Ivica Buljan, Kristijan Šerlija, Nedo Dropuljić

 

 

Vodstvo udruge 2007.-2010.


Upravni odbor

Predsjednik: Hrvoje Garac
Potpredsjednici: Miro Matić, Ana Leko, Mirjana Dropuljić
Tajnik: Petar Bubalo
Blagajnik: Milan Grabovac
Tri člana Upravnog odbora izabrana od strane Skupštine: Toni Garac, Frano Barbić, Mate Bevanda

Nadzorni odbor

Ante Dropuljić, Ivan Bilić, Tina Blažević

Sud časti

Frano Dropuljić, Marijan Strinić, Marija Grabovac