PUT U EUROPU U Širokom Brijegu obilježen “Dan narcisa”

U sklopu projekta “Put u Europu” i suradnjom udruga K.U.M. i udruge “Narcis” Široki Brijeg,  obilježen je ”Dan narcisa”.  Udruga žena liječenih od karcinoma dojke Narcis, osnovana je 2003. u Širokom Brijegu i svojim aktivnostima učestalo ukazuje na važnost prevencije i ranog otkrivanja raka dojke.

“Prvi narcisi su bili razočarenje i tuga, loš odaziv. Bilo je i drugo vrijeme, nije bilo popraćeno u medijima. A sada je veliki pomak iako ima još prostora za napredak. Radosne smo i ponosne na sve ovo što smo uspjele napraviti. S ponosom možemo reći da smo uspjele raditi ono što nam je poslanje, što smo izabrale same. Svaka od nas radi srcem jer je svaka od nas prošla što sada prolaze neke žene i što će neke proći možda”,  izjavila je za portal Jabuka.tv predsjednica Udruge Narcis Radica Lasić.
K.U.M. Proložac je kroz projekt ostvario suradnju s ovom važnom udrugom na području cijele Zapadno-hercegovačke županije. Iz projekta je podmiren trošak cvijeta narcisa te će uskoro biti financirani i dostupni i  edukativni materijali. 

Projekt “Put u Europu” sufinanciran je od strane Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH.

Foto: Jabuka.tv