Obavijesti i upute za sudionike Biciklijade

Biciklijada Imotske krajine održat će se 07. kolovoza, kada s pet različitih startnih mjesta  kreće kolona biciklista rekreativaca, koji će se dovesti do cilja kod Zelene katedrale u Prološcu.

Startovi biciklijade su:

Proložac – ispred Doma kulture u 17 sati

Runović – ispred Doma kulture u 17 sati

Zmijavci – kod Bublina u 17.15 sati

Parking TC Park&Shop – u 17.00 sati

Grubine – ispred škole u 17.30 sati

Kolona biciklista kreće u 17.00 sati za startnih pozicija iz smjera Prološca, Runovića, Zmijavaca, Imotskog te u 17.30 iz smjera Grubina. Biciklisti iz svih smjerova će se susresti na Perinuši odakle će zajednički voziti do Zelene katedrale gdje će biti moguće preuzeti promotivnu majicu te kupiti osvježenje.

Na prostoru kod Zelene katedrale održat će se prigodni program (biciklistički poligon za djecu i mlade) te nagradna tombola, čiji je prihod namijenjen humanitarnoj akciji, a sredstva prikupljena humanitarnom akcijom bit će uplaćena za pomoć u radu mobilnog tima Imotski – Dječjeg doma Maestral koji skrbe o djeci bez  odgovarajuće roditeljske skrbi.

Iz svih smjerova potrudili smo se osigurati koordinatora/koordinatoricu kako bi se u skldu s planom uspieli susresti na planiranoj lokaciji kod Perinuše te sretno dovesti do cilja.

Trenutne aktivnosti odnose se na komunikaciju s PU Splitsko-dalmatinskom i usmjerene su na osiguravanje policijske pratnje kolone biciklista.

Posebno skrećemo pažnju za sve  sudionike u prometu koji će na dan održavanja biciklijade biti na prometnicama da usmjere dodatnu pažnju na bicikliste, jer se biciklijada održava u redovnom režimu vožnje.