„Čitati je lako, pokazat ću vam kako!“ Novi projekt iz K.U.M.-a – podizanje javne svijesti o važnosti čitanja

Udruga K.U.M. Proložac aplicirala je na projekt Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali „Čitanjem do uključivog društva“ te ostvarila potporu odnosno financiranje u iznosu od 278.740,00 kuna.

Projekt „Čitati je lako, pokazat ću vam kako!“ osmišljen je na način da se poticanje mladih generacija na čitanje provede kroz razne edukativne sadržaje, radionice i predavanja uz mentoriranje osoba stručnih kompetencija. Na taj način, osigurat će se bolja dostupnost čitalačkih aktivnosti i minorizirat njihova socijalna isključenost.

U aktivnostima prilikom provedbe projekta, sudjelovat će učenici predškolskog uzrasta, mlađeg školskog te učenici srednje škole.

Osmislit će se, također, medijska kampanja za promociju čitanja na društvenim mrežama i uz pomoć lokalnih javnih servisa, izradit će se promotivne materijali (plakati, letci, bookmarkeri i olovke).

Za vrijeme trajanja projekta planiran je i okrugli stol  s glavnom temom popularizacije čitanja, radijske emisije, propagadne poruke i video klipovi kako bi se osvijestila javnost o važnosti čitanja.

Na projektu su zaposlene dvije osobe iz udruge K.U.M. Proložac, a za vrijeme trajanja 12 mjeseci, djeca i mladi s područja općina Proložac, Runovići i drugih dijelova Imotske krajine, kroz razvoj čitalačke pismenosti podići će razinu svijesti o važnosti čitanja za osobni razvoj i društvenu integraciju.

Sve informacije bit će dostupne na Facebook i Instagram stranicama K.U.M.-a kako bi se djeca i mladi mogli prijaviti na najavljene radionice, a također će biti objavljeni i rezultati provedbenih aktivnosti.

Sadržaj web objave isključiva je odgovornost udruge K.U.M. Proložac.