KOCKAM SE KOCKOM Poznati stručnjak za ovisnosti, psihijatar dr.sc. Luka Maršić, održao predavanje imotskim srednjoškolcima

U sklopu projekta­­­­­­­­ „Činim pravu stvar – živim zdravo“ uz podršku Ministarstva zdravstva, u Ekonomskoj školi Imotski održano je edukativno predavanje „Kockam se kockom“.

Poznati stručnjak za ovisnosti, psihijatar dr.sc. Luka Maršić iz KBC-a Sestre milosrdnice, učenicima trećeg razreda imotske škole, održao je intrigantno i zanimljivo predavanje o ovisnostima – zabludama, opasnostima i samom liječenju.

Učenici su uz svoju profesoricu Nevenku Rebić, zahvaljujući organizatoru udruzi K.U.M. Proložac, saznali konkretne informacije, slušali o primjerima iz prakse, poraznoj statistici odnosno o porastu svih vrsta ovisnosti, poglavito kockanja koje je zadnjih desetljeća postalo dostupno i na neki način društveno prihvatljivo.

Učenici su reagirali pozitivnom povratnom informacijom, a ovakva predavanja edukativnog karaktera i javne kampanje podizanja svijesti o štetnosti kockanja, prvenstveno u školama, uvijek su dobrodošla.