Sjajna završnica malonogometnog turnira mladih Imotske krajine! Balun, tombola i ovacije Pletikosi

Kakav sjajan dan u Prološcu!

To je reakcija mnogobrojne publike i igrača koji su došli na završnicu Malonogometnog turnira mladih Imotske krajine koji se i ove godine održao u Prološcu uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Splitsko-dalmatinske županije.

Nije to običan turnir, u što smo se uvjerili i sami. Bilo je to njegovo šesnaesto izdanje, a ove godine je okupio 400 djece i mladih u 5 natjecateljskih kategorija. Na njemu su sudjelovali i nogometni klubovi iz Imotske krajine, a rekorder je Imotski 1991 pod vodstvom Vinka Malenice sa prijavljenih devet momčadi u različitim natjecanjima od čega je njih pet završilo na postolju sa peharom.

U 9 dana održavanja turnira odigralo se gotovo 100 utakmica, a brojni mladi okupljeni u svoje ekipe iskoristili su slobodno vrijeme igrajući nogomet i jačajući natjecateljski duh.Organizator, udruga KUM iz Prološca, učinila je sve da turnir prođe na najvišoj razini.

PLETIKOSA: I BRAZILCI KREĆU S ULICE I OVAKVIH TURNIRA

Svojim prisustvom podržao ga je i legendarni vratar Hajduka i, direktor hrvatske nogometne reprezentacije Stipe Pletikosa koji je dodijelio nagrade ekipama. Turnir duži niz godina ima podršku Hajduka i Hrvatskoga nogometnog saveza što ga dodatno popularizira među djecom i mladima. Pletikosa je izrazio je zadovoljstvo odigranim turnirom, a posebno zbog toga što je okupio 400 djece i mladih.

– Brazilci su među najjačima jer kreću s ulice i ovakvih turnira. Vidio sam zanimljive poteze i borbenu igru i mladima bih poručio da što više budu u makar rekreativnom sportu, zbog zdravlja. Drago mi je da sam mogao biti na završnici, posebno zato što sam dijelom rodom iz Prološca. Ovaj turnir je poseban jer sudjelovanje je besplatno i  šalje snažnu poruku „dođi, igraj i pobijedi“ i zato čestitam udruzi KUM koja ovako na najbolji način promovira sport, nogomet i zdravi način života među mladima. Čestitke svim igračima, a posebno nagrađenim ekipama na odličnom turniru – riječi su Pletikose.

POBJEDA ZA PETRA ŠUTU

I sami sudionici turnira,oni najmlađi bili su oduševljeni.

– Čestitam organizatorima, a posebno mojoj ekipi i ostalima na fer i korektnoj borbi. Za turnir mene i moju ekipu veže tužna priča. Ovo je turnir koja je naša ekipa igrala i ranije, a u međuvremenu smo izgubili prijatelja Petra Šutu kojem u čast već drugu godinu zaredom osvajamo turnir. I današnju pobjedu posvećujemo njemu kojeg ćemo pamtiti zauvijek – istaknuo je kapetan Filip Ćapin.

Stipe Tolić iz Prološca rekao je:

– Mi smo svi iz Prološca, odrasli na Tolića Dubravi. Od privih godina turnira sudjelujemo. Nismo imali dobre rezultate, ali nismo odustajali. Ove godine smo po prvi put došli do finala, ali nažalost izgubili smo na penale. Čestitamo Amateru koja je osvojila prvo mjesto u našoj kategoriji. Super su uvjeti i turnir, igramo i dogodine, obavezno.

Svakako,kapa dolje organizatorima iz KUM-a koji 16 godina neumorno organiziraju trurnir.

– Drago mi je da turnir okuplja sve više ekipa, igrača i publike. Posebno se želim zahvaliti Hajduku i HNS-u te osobito Stipi Pletikosi koji je izdvojio vrijeme i podržao turnir. To mladima puno znači. Turnir ima tradiciju, mladi žive za njega, a posebno su radosni kada im nagrade uruče njihovi iidoli. Zato hvala Stipi u njihovo ime. Naravno, učinit ćemo sve da dogodine turnir bude još bolji – kazao nam Hrvoje Garac iz KUM-a.

UČLANJIVALI SE U HAJDUK

Osim zanimljivih utakmica KUM se pobrinuo i za zabavni program organizirajući nagradnu igru te u suradnji s DPH Imotski upis članova u Hajduk. Kako su nam rekli, interes za upis je velik.

Na tomboli su se dijelili dresovi hrvatske nogometne reprezentacije, dres Hajduka Marka Livaje s potpisom te nogometna lopta.

U izvlačenju zanimljivih nagrada pomogao je Marijan Karoglan iz Hajdukove Akademiji koji je bio izaslanik ‘bijelih’.

IZVOR: SLOBODNADALMACIJA