Mladi sudjelovali na online predavanju o ruralnim destinacijama

Prof.dr.sc. Božo Skoko održao je online predavanje učenicima Ekonomske škole Imotski o ruralnim sredinama i njihovim mogućnostima razvoja. Prof. Skoko prezentirao je primejre uspješnih europskih regija koje su radile na razvoju ruralnih sredina ističući prednosti života u manjim sredinama poput naše Imotske krajine.

Učenici su aktivno sudjelovali na predavanju te iznijeli niz pitanja i prijedloga kako oživjeti i na pravilan način razvijati ruralne sredine. Posebno se povela rasprava oko prostornog razvoja, potencijalno engativnih posljedica masovnog turizma i mogućnosti razvoja poljoprivredne proizvodnje.

Mladi ekonomisti pokazali su interes i zajendički zaključili kako se temeljni razvoj Imotske krajine može stvarati ukoliko na pozitivan način kombiniramo proizvodnju zdrave hrane, kulturne i turističke manifestacije i brigu o okolišu.

Prof. Božo Skoko zahvalio je mladima na angažmanu te ih ohrabrio u željama da samostalno, vlastitim angažmanom i privatnim poslovima doprinesu razvoju zajednice.