Najava novog projekta iz K.U.M.-ove tvornice – online radionice za mlade do 25 godina uz potporu Europskog socijalnog fonda

Imotska krajina uskoro postaje bogatija za još jedan izvrstan projekt. Udruga K.U.M. Proložac i dalje nastavlja s realizacijom svojih ambicioznih aktivnosti, a najnovije stižu iz K.U.M-ove radionice uz potporu Europskog socijalnog fonda.

Naime, projekt „Kulturni Proložac online“ koji traje do travnja 2022.godine ukupne je vrijednosti 195.748,00 kuna, a za koji su sredstva osigurana iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i Europskog socijalnog fonda (85%) u okviru poziva „Umjetnost i kultura online“, kreće s provedbom uskoro.

Cilj projekta je omogućiti dostupnost kulturnih i umjetničkih sadržaja osobama mlađima od 25 godina putem online radionica razvijajući njihove kreativne i socijalne vještine u svrhu smanjenja izoliranosti. Projektom će se približiti kultura mladima, kroz organizaciju različitih kulturnih i umjetničkih sadržaja putem kojih se mladi mogu izraziti i aktivno baviti nekom od grana umjetnosti.

Zahvaljujući natječaju „Umjetnost i kultura online“, projekt naziva „Kulturni Proložac online“ uskoro će korisnicima ponuditi mnoštvo edukativnih sadržaja sa specifičnošću online izvedbe. To u praksi znači da sve radionice koje će se u sklopu ovog projekta održati neće biti prezentirane i održavane uživo već u online formi preko mrežnih platformi.

S pripremama se već započelo, a sudionici, mladi do 25 godina će kroz razdoblje od 10 mjeseci moći sudjelovati na nekoliko različitih kreativnih sadržaja; foto radionicama, radionicama izrade tradicijskih kamenih kućica, zatim izrade digitalnog časopisa, dramskim te radionicama virtualne kulturne baštine Imotske krajine.

Izvoditelji su osobe iz javnog života grada Imotskog i Imotske krajine izuzetno važni za imotsku kulturnu scenu i svima je prvi puta da sudjeluju u ovakvoj vrsti projektnih aktivnosti.

Prva na redu je online radionica virtualne kulturne baštine Imotske krajine – u praksi to znači da će mladi, uz pomoć aplikacije virtualno slušati predavanje zahvaljujući profesoru Branimiru Leko iz imotskog Zavičajnog muzeja koji će ih online metodama, provesti kroz muzejske eksponate.

Već spomenute novinarske, foto, dramske i kreativne radionice izvodit će se na sličan način – moderno, zabavno i drugačije.

Iz. K.U.M.-a kažu kako im je ovo možda najzahtjevniji projekt do sada, ali ne boje se izazova, dapače. Uvjereni su, kažu, kako će zanimljivost ovih aktivnosti prepoznati i potencijalni sudionici, prijaviti se i zajednički dati novu vrijednost imotskom kulturnom životu.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj objave isključiva je odgovornost Udruge „K.U.M. Proložac“.

www.strukturnifondovi.hr

www.esf.hr