“Budućnost je pred nama” dvodnevna konferencija okupila osobe iz javnog i političkog života Hrvatske i Županije

Završena je dvodnevna konferencija „Hrvatska 2021. – 2027. – budućnost je pred nama“ u sklopu koje su se tematizirale dvije teme  – Nacionalni plan oporavka i otpornosti te Javna uprava i digitalizacija.

Udruga K.U.M Proložac U sklopu projekta „Mi smo Europa!“ uz podršku Ministarstva vanjskih i europskih poslova, okupila je niz stručnjaka koji su žustrom raspravom i zaključcima konferenciju učinili uspješnom za goste panel rasprave, ali i publiku koja se zanimljivim pitanjima uključila u temu.

Prilikom otvaranja, Hrvoje Grbavac-Garac, predsjednik udruge K.U.M. istaknuo je kako je izuzetno zadovoljan što se ova konferencija organizira u Imotskom te istaknuo važnost sličnih događaja na našem području koji Imotski i Imoćane stavlja na izuzetno bitnu poziciju na kojoj se okupljaju predlagatelji i donositelji odluka.

Panelisti prvog dana konferencije Hrvoje Bujas (Glas poduzetnika), Mira Krneta (HBOR) i ekonomski analitičar, Dragan Munjiza, uz moderiranje Josipe Rimac Vlajčić, unatoč suprotstavljenim stavovima u pojedinim temama, na kraju su optimistično zaključili kako je budućnost ipak pred nama. Također, među okupljenima u publici bili su i predstavnici civilnog društva, gradski vijećnici i brojni poduzetnici koji su posebno zainteresirani bili za stavove i ponude iz HBOR-a koje je prezentirala gospođa Mira Krneta, ali i ekonomske politike koje su analizirali Bujas i Munjiza.

Drugi dan konferencije održan je u subotu, a temu Javna uprava i digitalizacija analizirali su i komentirali u sklopu panel rasprave dožupan Splitsko-dalmatinske županije, Stipe Čogelja, gradonačelnik grada Bjelovara Dario Hrebak, politički analitičar Jerko Trogrlić i načelnica općine Podgora Petra Radić.

 Iako s različitih političkih gledišta i drugih aspekata javnog djelovanja, panelisti su se složili kako je pred nama dug put prema digitalizaciji javne uprave, ali i istaknuli svijetle primjere prakse iz svog okruženja.

 Cilj konferencije, koji je zajedno sa zainteresiranom javnošću, stručnjacima i donositeljima odluka potaknuti razgovor i donošenje važnih odluka na gore navedene teme, definitivno je postignut jer su se u aktivnu raspravu uključili svi dionici.