FESTIVAL MENTALNOG ZDRAVLJA U PUO Imotski projekcija filma “Susjedi”

U okviru projekta MentArt, projekta podrške osobama s psihičkim teškoćama i promidžbe mentalnog zdravlja, Savjetovalište Lanterna iz Makarske od 22.3. do 2.4. organizira Festival mentalnog zdravlja MentArt.

Projekt je podržan sa 14.853 eura financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova i provodi se u partnerstvu s Udrugom K.U.M iz Prološca.

U Pučkom otvorenom učilištu Imotski, u četvrtak, 24.3. u 18 sati održat će se projekcija filma „Susjedi“ Tomislava Žaje.

“Susjedi” je promatrački dokumentarac o ljudima s mentalnim bolestima koji nakon desetljeća provedenih u izolaciji napuštaju instituciju, te nastoje iznova sastaviti komadiće svojih razorenih života.

Cilj projekta je kroz različite umjetničke žanrove; slikarstvo, film, kazalište, fotografiju, ples i glazbu  javnosti približiti problem osoba s mentalnim teškoćama te ukazati na važnost zaštite i unaprjeđenja mentalnog zdravlja.

Dokumentarni film „Susjedi“ dobio je brojne prestižne nagrade uključujući i nagradu publike za najbolji film festivala ZagrebDox 2019, kad je imao i svjetsku premijeru.