Imotski volonteri obradovali sugrađane čineći dobra djela

Volonteri i volonterke Imotske krajine na poziv lokalnog volonterskog centra Centra za održivi razvoj priključili su se obilježavanju Svjetskog dana činjenja dobrih djela na području Imotske krajine različitim volonterskim aktivnostima. U volonterskim akcijama sudjelovalo je pedesetak volontera s preko 100 sati volonterskog rada.

Centar za održivi razvoj organizirao je volontersku akciju ”Kuća za sve” tijekom koje su volonteri prikupili prigodne poklone i posjetili obitelj pristiglu iz Ukrajine, koja je svoj privremeni dom pronašla u Imotskom. Volonteri su se družili s djecom i s njima proveli ugodno popodne. Centar je organizirao i volontersku akciju ”Rođendanski anđeli” u kojoj su volonteri izradili prigodne rođendanske čestitke i uz simbolične poklone ih dostavili starijima i nemoćnima na području Imotske krajine.

Učenici Osnovne škole Josip Vergilij Perić s koordinatoricom su od 21.ožujka do 1. travnja prikupljali plastične boce i limenke te ih dostavili na reciklažu. Tako prikupljen novac doniran je Crvenom križu.

Udruga KUM Proložac i Kolajna ljubavi su zajedno proveli akciju ”Otvori za osmijeh”, u kojoj su za štićenike Doma za starije Runović izradili prigodna pisma i domaće sapune kako bi im uljepšali nadolazeće blagdane.

Kulturno-umjetnička Udruga „Ujević“ je reciklirala postojeće materijale kako bi izradila klupu i oplemenila prostor za provođenje slobodnog vremena mještana i gostiju Krivodola.

Zavičajna Udruga Eko Ričice je čistila i uređivala put do pećine Gavranuša i šumu Carske čatrnje uz šetnicu Ričice – Studenci.

I nakon Svjetskog dana činjenja dobrih djela imotski volonteri nastavljaju činiti dobra djela. Pratite aktivnosti naših volontera i lokalnog volonterskog centra na mrežnoj stranici https://volonteri-im.eu/.