Profesor Božo Skoko mladim Imoćanima u Ekonomskoj školi Imotski održao zanimljivo predavanje

Profesor Božo Skoko, poznati komunikacijski stručnjak, održao je još jedno sjajno predavanje imotskoj publici i to mladima – učenicima Ekonomske škole Imotski.

Zahvaljujući angažmanu i dobroj volji djelatnika škole, prvenstveno profesorice Nevenke Rebić koja je sa svojim učenicima rado bila domaćin profesoru Skoki i udruzi K.U.M., mladi su dobili priliku čuti izvrsne preporuke i zanimljivosti o mogućnostima življenja i rada u ruralnim krajevima.

Profesor Božo Skoko, niz godina je suradnik udruge K.U.M. Proložac koja se kroz projekte i aktivnosti bavi upravo mladima i koja je organizirala predavanje koje je održano u sklopu projekta “Mladi kao pokretačka snaga” kojeg financira Središnji državni ured za demografiju i mlade.

Božo Skoko je redoviti profesor na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, gdje vodi kolegije iz odnosa s javnošću te obnaša dužnost voditelja poslijediplomskog studija Odnosi s javnošću. Uz odnose s javnošću bavi se istraživanjem identiteta i imidža država te fenomenom brendiranja što ga čini kompetentnim upravo za ovakvu vrstu predavanja na kojem je mladim Imoćanima pokušao objasniti i na zanimljivim primjerima dočarati kako je život u Imotskoj krajini upravo njihova snaga i prednost te kako mruralni krajevi Hercegovine i Dalmatinske zagore imaju tendenciju postati brendirati se baš poput talijanske Toscane i francuske Provanse.

Suradnja između Ekonomske škole i udruge K.U.M. nastavit će se i dalje nizom projektnih aktivnosti.