K.U.M. ORGANIZIRA OKRUGLI STOL O PREVENCIJI OVISNOSTI U ZAJEDNICI TE PREDAVANJE ZA RODITELJE

-Predavanje za roditelje (ekranizam, društvene mreže, kockanje, klađenje …) – 1

U srijedu, 27. ožujka od 18 sati u dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Imotskom,  udruga K.U.M. Proložac organizira aktivnost „Govorimo o zdravlju“ u okviru koje će se održati okrugli stol stručnjaka te predavanje za roditelje na temu prevencije ovisnosti.

Sama aktivnost održava se u okviru projekta „Činim pravu stvar – živim zdravo“ kojeg uz podršku Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike provodi udruga K.U.M. Proložac.

U samom uvodu, predstavnici udruge K.U.M. predstavit će anketiranja učenika sedmih i osmih razreda osnovne škole Ivan Leko iz Prološca i OŠ Josip Vergilij Perić iz Imotskog. Učenici su bili uključeni u anketiranja kako bi se saznali njihovi stavovi, razina znanja i svijesti te mišljenja kada su u pitanju različiti oblici razvoja ovisnosti kako što su konzumacija alkohola, kockanje i klađenje, korištenje društvenih mreža i slično.

Na samom okruglom stolu sudjelovat će psihologinje Lara Buljan Gudelj i Suzana Jelavić koje su inače bile angažirane na samom projektu „Činim pravu stvar – živim zdravo“ kojeg provodi udruga K.U.M., voditeljica Hrvatskog zavoda za socijalni rad – područni ured Imotski Anamarija Lončar, ravnateljica OŠ Josip Vergilij Perić Ivana Petričević, pedagoginja Mia Maršić te socijalna radnica Dragana Vrlić Klapirić.

Sudionici okruglog stola raspravit će o načinima prevencije ovisnosti među djecom i mladima u zajednici te donijeti potrebne zaključke.

Nakon okruglog stola, od 18.40 sati psihologinje Lara Buljan Gudelj i Suzana Jelavić održat će predavanje roditeljima kako bi se ojačale roditeljske kompetencije u cilju prevencije i ranog prepoznavanja pojava ovisnosti među djecom i mladima.  

Udruga K.U.M. poziva sve zainteresirane na sudjelovanje na navedenim aktivnostima jer zdravlje djece i mladih nam mora biti prioritet.