Prvi dan Konferencije “Mi smo Europa” – Hrvati su se ulaskom u EU vratili u srednjoeuropski i zapadni politički krug

Konferencija “Mi smo Europa” organizira se u okviru projekta “Europa – naša kuća, naša odluka!” kojeg financira MVEP. Organizacijom Konferencije tematizirat će se dvije teme – u kojem političkom smjeru ide Europa i koja je pozicija Republike Hrvatske te aktualnu i zanimljivu temu o solarima i energiji iz vlastitih izvora.

Tema prvog dana konferencije razgovaralo se o političkom smjeru Europe te poziciji Hrvatske, a panelisti su bili marketinški stručnjak Jerko TrogrlićIvan Bota, ravnatelj Uprave za regionalni razvoj u Ministarstvu regionalnog razvoja i Zvonimir Despot, kolumnist Večernjeg lista.

Panelisti Konferencije komentirali su proteklo vrijeme našeg članstva u EU te zajendički zaključili kako je ulazak Hrvatske u Europsku uniju povratak u srednjoeuropski i zapadni politički i civilizacijski krug nakon 100 godina veze s Balkanom.

Sugovornici su komentirali nadolazeće izbore za Europski parlament te pozvali građane da iskoriste svoje glasačko pravo jer kao što naš projekt kaže; Europa je naša kuća i naša odluka.

Snimku Konferencije možete pogledati na youtube: https://www.youtube.com/watch?v=G4EmSj3vzZI&t=10s